Cardsorting en prototyping

In kaart brengen van

Je bent hier:  Home  /  Optimalisering  /  Cardsorting en prototyping

Voorbeeld cardsorting

We onderzoeken wat de (toekomstige) doelgroep ervan vindt

Middels cardsortingsessies brengen we in kaart hoe een specifieke doelgroep informatie indeelt in hun hoofd. Ook kan worden achterhaald hoe de doelgroep rubrieken noemt. Dit verschilt vaak van wat door de organisatie zelf is bedacht. Het levert betere benamingen en een betere indeling in rubrieken op.

Met paper prototyping sessies achterhalen we hoe de (toekomstige) gebruikers een interface van een ICT-toepassing bij voorkeur indelen. Het helpt de grafisch ontwerpers te bepalen waar bijvoorbeeld het hoofdmenu het beste kan worden geplaats, waar de inhoud moet komen en of er wel of geen iconen moeten komen.

Soorten cardsorting

Met open cardsorting schrijven de deelnemers aan een sessie woorden op kaartjes die ze vervolgens gaan indelen in groepen. Bij een gesloten cardsorting sessie zijn de kaarten al vooraf beschreven. Afhankelijk van het project zijn verschillende mixvormen van beide soorten mogelijk.

Soorten paper prototyping

Voorbeeld paper prototyping

Op dezelfde manier werkt het met onze paper prototyping. De deelnemers kunnen op een leeg papier het basisontwerp van een website of app schetsen. Het kan ook zijn dat ze van een bestaand ontwerp kunnen aangeven hoe het beter kan worden.

Werkwijze

In overleg met onze opdrachtgever wordt bepaald met hoeveel deelnemers sessies ingepland gaan worden. Ook wordt bepaald of er individueel of in groepen gewerkt wordt. Een enkele sessie duurt een uur. Ind e praktijk wordt cardsorting en papaer prototyping vaak gecombineerd. Soms vindt met de deelnemers ook een panelgesprek plaats.

Na afloop vertaalt Martin Specken de resultaten in een advies. Dit kan een indeling van info in een rubriekstructuur zijn of een protype van de indeling van een website of app. Het advies wordt persoonlijk aan de opdrachtgever gepresenteerd en toegelicht in een bijeenkomst van een uur. Hierbij wordt ook ruimte voor discussie ingebouwd.

De tarieven zijn onderverdeeld in 1 sessie van 1 uur, meerdere sessies in een dagdeel van 3 uren of in 2 dagdelen van in totaal 6 uren. We maken graag een offerte op maat voor projecten waar meer dan 1 dag aan sessies zijn.

Tarieven

Small Medium Large
Sessietijd op 1 dag 1 uur 3 uur 6 uur
Inclusief vertaling resultaten JA JA JA
€ 295,- € 495,- € 795,-
Nu aanvragen Nu aanvragen Nu aanvragen

Alleen bij een reistijd van meer dan 30 minuten wordt € 0,83 per minuut aan reistoeslag in rekening gebracht. Dit is € 49,80 per uur.
De reistijd is de snelste die vanaf onze postcode 9711 LR wordt aangegeven door de ANWB Routeplanner minus 30 minuten per rit.

Alle genoemde kosten zijn exclusief 21% BTW.

Gerelateerde diensten

We evalueren de usability van (prototype) websites en apps. In diverse trainingen kunnen mensen worden opgeleid in het zelf verzorgen van cardsorting en paper prototyping sessies. Ook kunnen we een concept ontwikkelen voor een nieuwe website of app en de bouw daarvan voor onze rekening nemen.

 
CONTACT OVER ONS PORTFOLIO BLOG SOCIAL MEDIASpecken.NL  |  Carolieweg 31a, 9711 LR Groningen  |  050-3188372 of 06-53751009  |  E-mail: info [at] specken.nl  |  KvK: 02069138